Actualitat Supermercats

La història de la Ratafia: una tradició

La ratafia és una beguda gairebé ancestral, fruit de l’encant del territori i de la natura que ens envolta. Un licor que barreja una varietat de plantes, flors, i espècies amb alcohol (aiguardent, anís o d’altres).

Una espècie de xarop amb un gust dolç i amb un toc amarg degut a la nou verda. Una recepta que s’ha transmès de generació en generació, formant part del patrimoni familiar i l’entorn de cada casa. Una creença popular que els feia pensar que era un elixir miraculós.

Categories

26.08.2021
Els millors preus en alcohol a La Jonquera

Des dels anys 50, que La Jonquera ha aprofitat la seva ubicació geogràfica privilegiada per convertir-se en un dels pols turístics i econòmics més importants de la Costa Brava. El principal motiu és el baix cost dels preus de l’alcohol a La Jonquera, en comparació amb França, pels diversos impostos que graven a aquest tipus de producte a cada país.

23.06.2021
Un recorregut pels orígens d’un oli d’oliva únic al món

Existeixen milers de llocs on desconnectar, però hi ha indrets que tenen el seu encant particular, on la presència del riu, els seus barrancs i les coves misterioses ens conviden a explorar un territori que no només es coneix pel seu bon vi, sinó que a més s’hi produeix un dels millors olis del món.

20.05.2021
Aprèn com fer un bon licor casolà de forma senzilla

No hi ha millor colofó final d’un bon àpat que servir als nostres convidats un licor casolà. N’hi ha de molts tipus i de diverses textures, passant pels més dolços als més secs o cremosos.

En aquest article t’ensenyem a preparar el teu propi licor casolà, de manera fàcil i senzilla i quins utensilis necessites per a fer-ho.

20.04.2021
5 consells per fer una bona paella i triomfar amb els convidats

La paella és un dels plats estrella de la gastronomia mundial i també el més sol·licitat. N’hi ha per a tots els gustos, des dels arrossos amb carn, verdures o peix i marisc, passant per les textures més caldoses, meloses o seques.

Si vols aprendre com cuinar-la i triomfar amb els teus convidats, et donem 5 consells bàsics per fer una paella com cal.

12.03.2021
Una de les postres més antigues de la nostra cuina: la crema de Sant Josep

La crema catalana és una de les postres més antigues i amb més tradició de la cuina catalana. Es coneix també com a crema cremada o crema de Sant Josep. Elaborada amb ou, sucre, farina i llet; i amb una capa de sucre cremat a sobre que la fan irresistible.

Però, d’on prové la crema catalana, per què és una tradició menjar-la el dia de Sant Josep? En aquest article et revelem l’origen i la seva tradició.